Parfum Tips

Voor dames en heren werken wij uitsluitend met PARFUMS. 
Dus geen Eau de Toilette of Eau de Parfum.
Dat betekent een sterker geurconcentraat, +20% 
Een parfum heeft dus iets meer tijd nodig om zich te ontwikkelen. 
Dus geef deze even de tijd.

Behalve het mindere parfumolie-concentraat heeft een Eau de Toilette heel vaak ook minder ingrediënten. 
Dus als je een EDT gewend bent, kan een EDP of een Parfum vaak iets anders ruiken.


Ter info

Een gemiddelde Eau de Toilette heeft +/- 7% parfum-olie + vaak chemische toevoegingen zodat ook een EDT langer blijft "hangen" 
Deze chemisch toevoegingen zorgen ook bij veel mensen vaak voor de allergieën en irritaties.
Een Eau de Parfum heeft +/- 15% parfumolie en onze parfums hebben allemaal +20% Parfum-olie.

Wat is Sillage van een Parfum?

Officieel een Frans woord maar in het Engels wordt het ook wel trail of trace genoemd
Het woord wordt gebruikt om het kielwater van een boot of het spoor van een vliegtuig in de blauwe hemel
aan te geven.
Bij parfums gebruiken het woord om aan te geven wat voor geurspoor je achterlaat
als je een bepaald parfum draagt.
Als een parfum een minimale sillage heeft, betekent dat dat de geur dicht bij de huid blijft
en voor de voorbijganger niet snel waarneembaar is.
Het is een intiemere geur en wordt slechts opgemerkt door anderen als die dichtbij komen.
Als een geur een sterke sillage heeft, kun je de persoon die desbetreffend parfum gebruikt, nog lang ruiken
nadat deze al verdwenen is.
Tip; Als jou zou willen dat jou favoriete geur meer "sillage" houdt, zou je, zodra de geur "inzakt",
wat bij kunnen spuiten.
 

HOE BRENG JE PARFUM AAN?

Je kunt natuurlijk gewoon wat van je favoriete parfum over je heen spuiten, maar waar en hoe gebruik je parfum zodat de geur het beste tot zijn recht komt, en hoe blijft het zo lang mogelijk goed ruiken?


Subtiel

Parfum is bedoeld als vaag geuraccent, zo vaag dat het vraagt om meer. Het is zeker niet de bedoeling om jezelf in een allesoverheersende wolk van parfum te hullen. Zelf wen je aan de geur en na een tijdje ruik je het niet of nauwelijks meer. Bovendien kies je voor jezelf een geur die jij lekker vindt, maar anderen kunnen de geur misschien wel eens minder prettig vinden en zich er zelfs aan storen.

Wrijven van Parfum

Heel vaak krijg je te horen dat als je je parfum aanbrengt op de pols en je gaat wrijven, dat je je parfum moleculen kapot wrijft.
Je parfum kapot wrijven is eigenlijk een fabeltje. 
Maar........door te wrijven creëer je warmte, en die verstoort de harmonie. 
Hierdoor kan wrijven wel degelijk invloed kan uitoefenen op de natuurlijke ontwikkeling van een parfum. Een parfum zal echt niet compleet anders gaan ruiken of gaan stinken.
Maar als de topnoot sneller overgaat in de midden-noten of als het midden sneller overgaat in de basis dan de bedoeling is, kan de geur afwijken van hoe de geur oorspronkelijk bedoeld was.

Verschillende huidtypen

Parfum breng je aan op een schone, droge huid. Een parfum blijft het langst goed ruiken op een niet te droge huid. Bij een wat vettere huid mengt de parfum zich met de huidvetten en hecht zich daardoor beter aan de huid. 

Zo blijft je parfum de hele dag hangen:

Herkenbaar: 's morgens vroeg spuiten we ons favoriete geurtje op, om vervolgens al enkele uren later tot de ontdekking te komen dat er helemaal niets meer te ruiken is. Erg vervelend, maar met deze simpele truc zorg je ervoor dat je parfum de hele dag blijst hangen. De oplossing is belachelijk simpel: een potje vaseline is alles wat je nodig hebt. Parfum blijft namelijk veel beter zitten op een vette huid. Smeer dus een klein beetje vaseline op je polsen, decolleté en hals en spuit er dan parfum over. Je zal veel langer van je favoriete geur kunnen genieten.  
 

Waar breng je het aan?

Parfum breng je aan op plaatsen waar je je hartslag aan de oppervlakte kunt zien of voelen. Dus je polsen, de binnenkant van je ellebogen, je knieholten, het kuiltje van je keel en je decolleté. Kies een paar van deze punten, niet allemaal. Vind je dat niet voldoende, spray dan wat parfum in de lucht en loop er door heen.

 

Hoe breng je het aan?

Houd het flesje op zo'n 15 tot 20 cm van de huid. De parfum wordt dan mooi verdeeld over een iets groter oppervlakte van de huid.

Waar breng je het niet aan?

Spuit parfum niet direct op je kleding want het kan vlekken veroorzaken. Bovendien kunnen stoffen verschillend reageren met de geur. Spuit het ook niet rechtstreeks in je haar. De reactie met haarproducten kan de geur veranderen.

Laat het drogen

Geef de parfum de tijd om goed in de huid te trekken. Doe na het aanbrengen van de parfum niet meteen je kleding aan. Je kleding zal een deel van de parfum absorberen voor het goed in de huid is getrokken.

Verschillende geuren door elkaar

Hou in de gaten wat voor andere producten je gebruikt. Je shampoo, douchegel, zeep deodorant en soms ook dagcrèmes laten allemaal geuren achter. Als je daarbij ook nog parfum gebruikt kan het een allegaartje van geuren worden. Als oplossing kun je meerdere producten uit dezelfde geurlijn als je parfum kiezen om een mooi geheel te krijgen.

Warme of koude dagen

Bij hogere temperaturen gaat je parfum langer mee en is de geur sterker. Bij koude dagen kan dat een stuk minder zijn. Op warme dagen kan een wat zware parfum te heftig ruiken. Je kunt er dan het beste wat minder van op doen. Een andere manier is om een lichtere parfum te kiezen voor de zomer en een wat intensere geur voor de winter.
 

Hoe een parfum te bewaren?

De badkamer is alles behalve ideaal om je parfum te bewaren! 
Flesjes die je als decoratie in je badkamer gebruikt, zullen minder lang meegaan.

Wat is dan wel een geschikte plek voor parfum, zodat deze langer goed blijft? 

Warmte, vocht en fel (zon-) licht zijn de redenen dat je parfum beter niet op de badkamer kunt bewaren. Deze invloeden kunnen er nl. voor zorgen dat parfum bederft, waardoor hij anders gaat ruiken, b.v. andere kleur, dikker worden van de vloeistof, zuur, allemaal tekenen dat je parfum bedorven is.

Je kunt parfum dan ook beter op een koele plek bewaren. 
De slaapkamer is dus een veel geschiktere plek dan de badkamer. 
Zorg ook dat de parfum goed afgesloten is. 
En bewaar het flesje in het doosje zodat te fel licht geen invloed heeft. 

En in een parfum met verstuiver komen minder snel bacteriën, waardoor deze, wanneer hij op een koele en donkere plek staat, jarenlang goed blijft.